Opknapbeurt Natuurtuin Kinderboerderij valt in de prijzen!

De Natuurtuin bij Kinderboerderij de Heuvel wordt opgeknapt. Met dit plan is ‘Biodivers Culemborg’ één van de winnaars van de Biodiversiteitsprijs 2020-2021 van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging.

In najaar van 2020 is het Biodiversiteitsnetwerk Culemborg opgezet, waarin o.a. partijen als Gemeente Culemborg, De Natuur en Vogelwacht Culemborg, Natuur & Milieu Educatie Culemborg, De Stadswerkplaats Culemborg, Stadsboerderij Caetshage, De Fruitmotor, Bij Bewust Betuwe en de Honddijker theetuin zijn verenigd.

Het netwerk gaat een aantal voorbeeldlocaties in Culemborg realiseren die versterking van de biodiversiteit laten zien. Het zijn plekken die veel worden bezocht door jong en oud. Er wordt informatie gegeven over het belang van natuur en biodiversiteit. Zo kunnen inwoners ervaren wat ze zelf kunnen doen in hun tuin of op het balkon.

Het eerste project is het opknappen van de Natuurtuin bij Kinderboerderij de Heuvel. De tuin is ruim 20 jaar geleden aangelegd. De oude contouren worden weer zichtbaar gemaakt en de beplanting en informatieborden worden vernieuwd.

Ook komt er op de Kinderboerderij een permanente demonstratiekast voor honingbijen. Daarvoor worden ook meer bloemen aangeplant. Die bloemen zullen het terrein verder verfraaien, maar zorgen ook voor meer voedsel voor de honingbij.