Schaapscheerdersfeest 1 juni 2019

Op zaterdag 1 juni tussen 12.00 en 16.00 uur vindt het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest plaats op kinderboerderij De Heuvel. Op deze dag zal de kinderboerderij geopend zijn van 12.00 tot 16.00 uur. 

De gemeente Culemborg zet op diverse plekken schapen in om het openbaar groen op een natuurlijke manier kort te houden. Al deze schapen worden op 1 juni naar de kinderboerderij vervoerd. Daar worden ze verlost van hun dikke wintervacht. De schaapscheerders knippen alle schapen handmatig. Eén schaapscheerder laat zien hoe de schapen machinaal geschoren kunnen worden. Naast dit schouwspel op het plein bij de schaapskooi is er voor kinderen nog van alles te doen:  kinderen kunnen zich laten schminken en er is een leuke wedstrijd waarbij het gewicht van een schaap geraden moet worden. Ze mogen zelf een ‘scheerschuimschaapje’ scheren, de koe melken, een broodje bakken of een ritje op een pony maken.

Op het plein van de kinderboerderij is een minibraderie. Hier kunnen de bezoekers een wolspinster en iemand die met wol gaat vilten aan het werk zien. Syndion en Prezzent zijn aanwezig met hun dagbestedingscliënten. Deze cliënten bakken en verkopen hamburgers. Daarnaast verkopen zij zelfgemaakte producten.

Om het feest compleet te maken wordt er draaiorgel gespeeld gedurende de middag.