Een reis door de tijd: Culemborg 700 27 mei 2018

Culemborg 700 activiteit op kinderboerderij

 Op zondag 27 mei organiseert NME Culemborg een activiteit in het kader van Culemborg 700. Tijdens de activiteit valt er veel te leren over Culemborg en het boerenleven de afgelopen 700 jaar. De activiteit start om 13.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Het is aan te bevelen om met het hele gezin te komen.

 NME Culemborg organiseert op 27 mei de activiteit ‘een reis door de tijd: Culemborg 700’ in het kader van het jubileumjaar. De insteek van deze activiteit is de geschiedenis van Culemborg en het boerenleven tussen 1318 en nu. Aan de hand van een beeldende tijdlijn wordt er duidelijk gemaakt wat er in de verschillende decennia gebeurd is in Culemborg. In spelvorm valt er nog veel te leren over deze periode voor jong en oud. De fantasie wordt ook geprikkeld bij de vraag hoe Culemborg er volgens de kinderen in de toekomst uit zal zien. De kinderen kunnen hun eigen stamboom maken op een speelse creatieve manier. De papklok is een begrip in Culemborg. Ook op de kinderboerderij zal gedurende deze middag de klok regelmatig klinken tijdens het papklokkenspel waarbij de kinderen hun oogst binnen moeten halen voordat de klok aangeeft dat de poort dicht gaat.
Altijd al eens een mooie gezinsfoto willen hebben, uitgedost in speciale kleding? Dan krijg je nu je kans. Gedurende deze middag kun je je als gezin verkleden als een echte boerenfamilie van 100 jaar geleden en zo samen op de foto gezet worden. De foto zal opgestuurd worden als mooie herinnering voor de komende jaren en voor het familiealbum.
Op de boerderij zijn alle ingrediënten die nodig zijn om een lekkere pannenkoek te maken voorhanden. Nadat alle ingrediënten verzameld zijn, kunnen de kinderen hun eigen pannenkoek bakken en opeten.
Alle kabouters op het terrein hebben een vraag op hun buik over het boerenleven en de geschiedenis van Culemborg.

Een activiteit in het kader van Culemborg 700 die op kinderniveau zeer leerzaam is voor zowel jong als oud. Deze activiteit is daarom ook zeker de moeite waard voor de oudere doelgroep (bovenbouw). Er valt veel te leren over Culemborgse feiten van de afgelopen 700 jaar.

.