NME Culemborg werkt mee aan initiatief bestrijden eikenprocessierups

De eikenprocessierupsen zorgen landelijk voor veel problemen. Zo ook in Culemborg. Een burgerinitiatief van inwoonster Ada Wille wordt momenteel samen met NME Culemborg uitgewerkt tot een kansrijk plan.

Ada Wille wil met diverse partijen een proef uitvoeren langs de Lange Dreef. Het idee is om het leefgebied langs de Lange Dreef te verbeteren voor o.a. koolmezen. Deze vogelsoort heeft inmiddels geleerd dat de eikenprocessierupsen een smakelijke aanvulling zijn op zijn menu. NME Culemborg, afdeling beheer van gemeente Culemborg, aannemers en Stadswerkplaats Culemborg gaan dit plan samen met deze inwoonster uitvoeren. Er zullen nestkasten gemaakt worden door diverse groepen van scholen, die na de zomervakantie hierover benaderd zullen worden door NME Culemborg. Diverse aannemers gaan het afvalhout verzamelen en ter beschikking stellen. De Stadswerkplaats Culemborg zal een rol gaan spelen bij het faciliteren en begeleiden van het timmerwerk. Gemeente Culemborg zal de nestgelegenheid voor de mezen gaan verbeteren door de onderbegroeiïng aan te pakken langs de Lange Dreef. Bovendien wordt de buurt betrokken, want ook zij kunnen bijdragen door hun tuin te vergroenen en/of een nestkast te plaatsen.

NME Culemborg speelt in op initiatieven uit de stad en koppelt betrokken partijen aan elkaar. Op deze manier worden er mooie ideeën gerealiseerd in Culemborg.
We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Meer informatie over de eikenprocessierups vindt u op www.oakie.info