Kinderboerderij inzamelpunt plastic doppen

Plastic doppen zijn geld waard. Althans, wel voor KNGF Geleidehonden. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in op de kinderboerderij. U steunt niet alleen de opleiding van de geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Inmiddels hebben alle doppen samen al duizenden euro’s opgeleverd voor KNGF.

 Op kinderboerderij De Heuvel werken de medewerkers graag mee aan dit goede doel. Daarom kunt u vanaf heden uw doppen inleveren op de kinderboerderij. Het kunnen allerlei soorten doppen zijn, als ze maar van hard plastic zijn. Denk daarbij aan doppen van fruitsappakken, frisdrankflessen, sportdrank, zeep- en shampooflessen, maar ook pindakaas- en chocoladepastadoppen.

In de hal staat een blauwe melkbus met een tekening van een hond. Hier kunt u uw doppen in achterlaten. Wij zorgen er vervolgens voor dat de doppen terecht komen bij een depot vanwaar ze verder verwerkt zullen worden.

Er zijn wel een aantal spelregels:

  • Alleen doppen en deksels die hard zijn kunnen gerecycled worden voor dit doel
  • De doppen en deksels moeten vrij zijn van andere materialen; er mag geen karton, metaal of rubber aan vastzitten. Frisdrankdoppen mogen wél
  • De doppen moeten schoon zijn. Spoel ze daarom even af onder de kraan
  • Lever de doppen los in, zonder zakjes of ander verpakkingsmateriaal

 

Helpt u ons mee? Spaart u uw doppen dan op en levert u ze in op de kinderboerderij!