Kinderboerderij inzamelpunt plastic doppen voor KIKA

Sinds vorig jaar is de kinderboerderij een inzamelpunt voor plastic doppen voor een goed doel. Tot nu toe werd er ingezameld voor KNGF. In verband met logistieke problemen hebben we besloten om de doppen in te gaan zamelen voor een ander goed doel nl. KIKA. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in op de kinderboerderij.

Het inleveren van plastic doppen is het afgelopen jaar een groot succes geweest op de kinderboerderij. Omdat de grote hoeveelheden ingezamelde doppen ver weggebracht moesten worden voor het gestelde doel KNGF blindengeleidehonden, is er gekozen voor een ander goed doel.

Vanaf dit jaar sparen wij doppen voor geld voor KIKA. Voor het inleveren van de doppen voor dit doel kunnen wij in de Betuwe terecht.

Het kunnen allerlei soorten doppen zijn, als ze maar van hard plastic zijn. Denk daarbij aan doppen van fruitsappakken, frisdrankflessen, sportdrank, zeep- en shampooflessen, maar ook pindakaas- en chocoladepastadoppen.

In de hal staat een blauwe melkbus. Hier kunt u uw doppen in achterlaten. Wij zorgen er vervolgens voor dat de doppen terecht komen bij de juiste persoon.

Er zijn wel een aantal spelregels:

  1. Alleen doppen en deksels die hard zijn kunnen gerecycled worden voor dit doel
  2. De doppen en deksels moeten vrij zijn van andere materialen; er mag geen karton, metaal of rubber aan vastzitten. Frisdrankdoppen mogen wél
  3. De doppen moeten schoon zijn. Spoel ze daarom even af onder de kraan
  4. Lever de doppen los in, zonder zakjes of ander verpakkingsmateriaal

Helpt u ons mee? Spaart u uw doppen dan op en levert u ze in op de kinderboerderij!