Josefschool Culemborg wint Natuurfeestdag-wisseltrofee

Dinsdagmiddag 21 mei hebben Staatsbosbeheer en Natuur- en Milieueducatie Culemborg ‘de Natuurfeestdag- wisseltrofee’ uitgereikt aan groep 8 van de Josefschool.


Bij binnenkomst was het voor sommige leerlingen meteen duidelijk. De wisseltrofee is nooit eerder met zoveel gejuich ontvangen. De leerkracht had hun eerste overwinning tot de uiteindelijke uitreiking geheim weten te houden voor de leerlingen.

Naast de trofee kregen alle leerlingen vanuit NME  Culemborg een Culemborg Klopt potlood en uit handen van boswachter Arjan de Jong een milieubewuste drinkfles.
Bij de Natuurfeestdagen helpen leerlingen jaarlijks bij het onderhoud van het griendlandschap. Ook dit jaar hebben leerlingen actief griendhout gesnoeid en opgebost.

De dagen werden georganiseerd door Natuur- en Milieueducatie Culemborg, de gemeente Culemborg, de Natuur- en Vogelwacht en Staatsbosbeheer. De versnaperingen werden mogelijk gemaakt door natuurwinkel Naturijn en supermarkt Albert Heijn.

Van alle deelnemende scholen waren de leerlingen van de Josefschool overduidelijk de winnaars. Zij werkten bijzonder enthousiast bij het griendcomplex aan de Zeedijk
en wisten ook op de meest veilige en nauwkeurige manier te snoeien en hebben daarbij het best samengewerkt. Door de inzet van de kinderen kunnen de gesnoeide wilgen weer goed uitlopen. Op deze manier hebben de leerlingen bijgedragen aan het in stand houden van, de voor Rivierenland zo typische, grienden.